M. Coaching & Advies
Wat aandacht krijgt groeit!


Over mij

Mijn achtergrond

Mijn naam is Monique Laboyrie. Al tijdens mijn studie bedrijfseconomie ben ik geboeid geraakt over hoe mensen samenwerken in organisaties en daarin als geordende groep in gezamenlijkheid met bepaalde middelen doelen (willen) behalen. Ja, juist die verbinding die mensen in een groep hebben om als eenheid er samen voor te gaan, vind ik fascinerend. Deze fascinatie heb ik altijd behouden en meegenomen in mijn werkende leven door er over te adviseren, te doceren en erin te werken. De belangrijkste schakels die een organisatie draaiende houden, zijn en blijven de mensen die er werken. Als zij zich onderdeel voelen van het systeem door erkenning, waardering en autonomie te krijgen, de kans krijgen hun competenties te gebruiken en te ontwikkelen, dan blijft de organisatie adequaat functioneren en ontwikkelt deze zich naar een hoger niveau. Er is dan groeipotentieel, zowel voor het grotere geheel als voor het individu. Hoe kan je dit realiseren? Belangrijk motto van mij om hieraan altijd een bijdrage te leveren, was en is het geven van persoonlijke aandacht. Met regelmaat een goed gesprek voeren, luisteren naar wat er bij de ander leeft, respect daarvoor tonen en zonder oordeel aansluiten bij wat er speelt. Dit luisterend oor aanbieden, dat lag mij wel. Daarom wilde ik mijn vaardigheden op dat terrein verder professionaliseren en ben ik in opleiding gegaan tot coach bij Europees Instituut De Baak. De opgedane kennis, kunde en ervaring, wil ik graag aanbieden aan degenen die behoefte hebben aan een gesprek, even vastzitten, te veel stress ondervinden, te weinig toekomen aan zichzelf of het gevoel hebben stil te staan en zich weer verder willen ontwikkelen. Organisaties die weer in beweging willen komen, kunnen ook terecht voor advies en begeleiding.

 

Hoe ga ik om met mijn coachees?

Jouw vraag is leidend. Je wordt op een respectvolle manier behandeld. Het is jouw traject om je te laten komen tot een antwoord op jouw coachvraag. Het traject wordt vooraf voorgesteld en afgestemd, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen. Jij bepaalt het tempo en de werkwijze. Ook wanneer je het traject wilt stoppen. Alles wat gezegd wordt, is vertrouwelijk en blijft tussen ons. Niets moet, alles mag. Wel wordt er gevraagd aan je waarom je iets niet wilt. Een gesprek duurt maximaal 1,5 uur en hiervoor geldt een vast tarief.

Ook stel ik voor dat je gaat werken aan een persoonlijk regieplan. Het hoeft niet, maar ik moedig het wel aan. Dat regieplan kan je zien als praktisch naslagwerk met handvatten die je helpen om regie over je eigen leven te blijven houden ook na de coaching.

Privacy vind ik heel belangrijk. Wat ik daaromtrent heb geregeld, ligt vast in dit Privacy document. Om geen misverstanden te krijgen, lees het document en de  Algemene voorwaarden. Als je vragen hebt, stel ze en dan geef ik daar graag antwoord op.